20.2.2011

Viikonlopun juomingit

Viikonloppu on sujunut juopotellessa. Kuumia juomia nimittäin. Loppuviikosta iski kurkkukipu ja räkätauti, ja kuuma juoma on näissä tilanteissa aivan ehdoton olon helpottaja.

Kurkkukipu nostaa päätään heti, jos on juomatta yli puoli tuntia. Eli teetä on kulunut paljon. Samaa teelaatua ei koko päivää jaksa juoda, enkä halua juoda kofeiinipitoista juomaa aivan älyttömiä määriä. Onneksi meillä on aika hyvä valikoima eri teelaatuja kaapissa. Vielä olisin kaivannut omatekoista marjamehua kuumaan veteen sekoitettavaksi, mieluiten mustaherukkaa. Mutta on näilläkin pärjätty aika hyvin.

Mustaa teetä olen juonut Forsmanin Keisarin malja -teen ja Clipperin Indian chai -teen muodossa. Keisarin malja on maustettu ruusukvittenillä (mitä lie onkaan) ja lichihedelmällä, ja varsinkin teen tuoksu on huumaava. Chai-tee on todella makoisaa myöskin, etenkin jos laittaa hunajaa ja maitoa vähän sekaan. Mustaa teetä en ole kovin montaa kuppia viitsinyt päivässä juoda, johan siinä hampaatkin tummuisi.

Rooibosta olen juonut sitten enemmän, se ei ole teelajike vaan ihan oma yrttinsä, joten kofeiinia se ei siällä. Forsman mainostaa rooibosta oikein terveysjuomana. Sen pitäisi puhdistaa soluja ja tehostaa aineenvaihduntaa. Makukin on hyvä, ja se on mun mielestä tärkeintä.

 Luotan inkivääriin flunssantappajana, ja olenkin juonut aika paljon Hämeentien Vii Voanista ostamaani inkiväärijuomaa. Pussien sisältö on 100 % inkivääriä, mutta se on saatu pieneen raemaiseen muotoon ja se liukenee nopeasti veteen. Tuore inkivääri ajaisi saman asian, mutta sitä ei ole nyt jääkaapista löytynyt. Inkiväärin maku on ihanan voimakas, ja siitä tulee mulle heti sellainen olo, että se saa kehossa jotain aikaan.

Jo aikoja sitten ostamani kokajuoma on päässyt nyt käyttöön myöskin. Kokapensaan lehdet eivät ensi maistamalla ole ehkä mitään suurinta herkkuani, mutta onpas ollut mukavaa juoda kokajuomaa ja muistella Etelä-Amerikan reissua :) Ja luotan inkojen uskomukseen siitä, että kokalehdet tekevät hyvää.

Viimeisin teeostos on tuo Clipperin ginsengillä maustettu vihreä tee, jota on tullut juotua jo aika paljon. Ginsengistä tulee teehen mukava vienon makea maku. Ginsengiä käytetään kiinalaisessa lääketieteessä, ja sen pitäisi muun muassa parantaa yleiskuntoa. Kyllä pitäisi näillä yrteillä sairastaminen pikku hiljaa loppua, hoppas!

Nyt taidan mennä keittämään seuraavan kupin kuumaa, ehkäpä inkivääriä seuraavaksi.

Ei kommentteja: