9.2.2011

Menovinkki: Hakasalmen huvila

Kaikki varmaan muistavat sen nätin vaaleanpunaisen vanhan talon tuossa musiikkitalon ja Finlandia-talon välissä? Rakennus on nimeltään Hakasalmen huvila,  ja se on yksi Helsingin kaupunginmuseon toimipisteistä. Monelle huvila saattaa jo olla hyvinkin tuttu, mutta itselläni kesti monta vuotta Helsinkiin muuton jälkeen, ennen kuin hoksasin paikan olemassaolon muutenkin kuin maisemantäytteenä. Hakasalmen huvilassa on vaihtuvia näyttelyitä, ja sinne on aina vapaa pääsy. Rakennus on kaunis ja sopivan kokoinen näyttelyille, eli ähkyä ei ehdi syntyä vaikka kaikki teokset katsoisikin. Itse kävin viime vuonna ensimmäistä kertaa Hakasalmen huvilassa, kun siellä oli Signe Branderin kuvia 1900-luvun alun Helsingistä.


Jospa valokuvanäyttely innostaisi taas
kuvailemaan itsekin Helsingin kaduilla
Tällä hetkellä museossa on Simo ja Eeva Ristanin kuvia  1970-luvun Helsingistä, nimellä Asfalttia ja auringonkukkia. Sama Helsinki-teema siis jatkuu, ja pitäähän nuokin kuvat mennä katsomaan! Näyttely on avoinna  27.2.2011 asti, eli vielä on muutama viikko aikaa.


Jos et pääse paikan päälle katselemaan kuvia, niin ei hätää. Ristanien valtavasta noin 60 000 tuhannen kuvan kokoelmasta on tehty yli 9000 kuvaa käsittävä nettinäyttely, joka löytyy täältä.



Ei kommentteja: