4.2.2011

Parhaat kirppislöydöt 2010

Viime vuosi oli meidän taloudessa kirpputorien vuosi, ja nyt kun vuodenvaihteesta ei ole vielä niiin paljon kulunut aikaa , niin ajattelin listata kivoimmat kirppislöydöt. Ostan kirpputoreilta kaikenlaista tavaraa vaatteiden lisäksi, mutta nyt otan huomioon vain vaatteet, kengät ja asusteet. Ostamani astiat, kukkaruukut, lamput ja idätysastia jäävät siis toiseen postaukseen.

Tässä top-10 listaus viime vuoden ostoksista:


10. Joulukuussa löytyi Sturenkadun Samariasta ihana kultainen toppi yhdellä eurolla. Kuin tilauksesta pikkujouluihin :) Merkki on Figura Finland ja valmistusmaa Suomi, eli taitaa olla aika vanha vaate.



9. Syksyllä ostin Lahdesta Lanttilan kirpputorilta tällaisen todella hyväkuntoisen ja paksukankaisen villakangastakin. Hintaa oli muistaakseni kolme euroa. Muotinuoret Oy:n tuotoksia, eli suomalainen tämäkin. Takki istuu todella hyvin, ja on lämmittänyt pahemmissa pakkasissa ihan loistavasti.



8. Marimekon vanha kauluspaita löytyi tämäkin Sturenkadun Samariasta. Hinta oli kolme euroa. Tykkään noista metallisista napeista tosi paljon, ja paita istuukin hyvin. Vähän paidasta tulee kuitenkin terveydenhoitajafiilis, joten ykköslemppariksi se ei ole vielä kohonnut.



7. Tämän paidan löysin viime keväänä Jyväskylästä kirpputorilta, jonka nimeä en enää muista. Kaula-aukon malli ja pitsikoriste ihastuttivat. Tämänkin hinta oli muistaakseni kolme euroa. Valmistajaa ei paidan lapusta enää erota, mutta vanhalta tuokin vaikuttaa.



6. Siionin kirpputorilta ostin tällaisen itsetehdyn paidan. Tykkään paidan kuviosta ja väreistä, ja mallikin on kaunis kun laittaa helman esim. korkeavyötäröisen hameen sisään. Hintaa taisi olla kaksi tai kolme euroa.



5. Keväällä Castreninkadun Samariasta ostamani käsilaukku on ollut lähes jatkuvassa käytössä siitä lähtien. Laukku on sopivan iso ja tukeva, ja näyttääkin hyvältä. Muistaakseni tämäkin maksoi kolme euroa.



4. Kaivarin kanuunasta ostin tämmöisen mekon viidellä eurolla. Olen antanut mekolle lempinimeksi "Friday night dinner -mekko", koska Rory pukeutuu usein lempparisarjassani Gilmoren tytöissä juuri tämäntyylisiin mekkoihin mennessään isovanhemmilleen perjantai-iltaisin syömään. Merkki on Flash (?), eli mitään laatutuotantoa tämä ei taida olla.



3. Valtterin kirpputorilta ostamani Naf Nafin hame on ollut paljon käytössä. Tämä on justiinsa semmoinen sopivan ryhdikäs perushame, joka sopii kaikkiin tilanteisiin. Hinta taisi olla kolme tai neljä euroa.



2. Malmin Pelastusarmeijan kirppikseltä löysin ihan loistavat saappaat. Saappaita ei ollut varmaan käytetty ollenkaan, sillä nahka oli huippukunnossa. Valmistaja on Mantereen kenkätehdas Orivedeltä. Luulen, että saappaat ovat aika vanhat, mutta huomasin juuri kenkätehtaan olevan edelleen olemassa, joten voivat olla uudetkin. Hintaa saappailla oli 12 euroa.



1. Ykkössijalle pääsi syksyllä jäähallin kirppikseltä ostamani Filippa K:n neuletakki. Kuva ei tee vaatteelle oikeutta, päällä se näyttää paljon paremmalta. Maksoin neuletakista yhden euron. Toinen tasku oli revennyt saumasta, joten pientä fiksailua piti tehdä ennen käyttöä. Mutta sen jälkeen se onkin ollut käytössä ahkerasti.

Eli viime vuonna kirpputoreilta löytyi vaikka mitä kivaa, toivottavasti sama meno jatkuu. Olen ylpeä siitä, että vaikka kävin kirpputoreilla tosi paljon, niin osasin silti olla ostamatta ihan älyttömiä määriä vaatteita. Ja tästä syystä valtaosa vaatteista on päätynyt ihan säännölliseen käyttöön. Toki semmoisia haasteellisempiakin vaatteita on tullut kannettua kotiin, mutta aika vähän kumminkin.

Ei kommentteja: