5.2.2011

Haasteellisia kirppisostoksia

Kirpputoreilta tulee joskus ostettua vaatteita ihan vaan sen perusteella, että ne on hauskoja, sympaattisia tai ajatuksena ihania. Joskus on ostettava se vaate, vaikka pohjimmiltaan tietää, että tuskinpa tulee tuotakaan paljon käytettyä. Olen koittanut tsempata hutivaatteiden kirpputoreille jättämisessä, mutta toisinaan vaatteesta tulee vaan niin kiva fiilis, että se on ostettava. Aikaisemmassa postauksessa listasin viime vuoden parhaat kirppislöydöt, nyt ajattelin esitellä vastapainoksi muutaman haasteellisen ostoksen.




Tämmöinen silkkinen pilkullinen toppi tuli vastaan Fidalla viime keväänä. Itse asiassa ostin tämän settinä, siihen kuului samaa kangasta olevat shortsit mukaan :) Shortseja en vaan löytänyt mistään kuvattavaksi. Ajattelin, että shortsit jäävät varmaan käyttämättä, mutta toppia käyttäisin kyllä. Mutta käytännössä en käyttänyt toppiakaan kertaakaan koko hellekesänä. Silkkisyys ja topin malli tekevät siitä jotenkin hankalan. Ensi kesänä varmaan koitan myydä setin eteenpäin hietsun kirppiksellä.









Ostin Lahdesta Lanttilan kirppikseltä tällaisen vanhan John Marks- merkkisen englantilaisen leningin. Hinta taisi olla kaksi euroa, ja vaate näytti vaan niin elegantilta ja nostalgiselta, että jouduin ostamaan sen. Mekko mahtuu päälle juuri ja juuri, enkä tiedä minkälaisessa tilaisuudessa sitä voisin käyttää, mutta ainakin vielä nautin sen omistamisesta :)












Mäkelänkadun Emmaukselta matkaan lähti tällainen savannikuvioinen Ranskassa valmistettu paita. Paidan printti on vaan niin hieno, että tätäkään en voinut jättää ostamatta, vaikka arvelin heti, etten sitä varmaan kovin paljon tulisi käyttämään. Idea tuommoisesta lyhyestä ja leveähköstä paitapuserosta esimerkiksi korkeavyötäröisten kapeiden farkkujen kanssa viehätti, vaikka käytännössä jo sovittaessani tiesin, että paita ei näyttänyt siltä kuin haaveilin sen näyttävän. En ole vielä kuitenkaan luopunut toivosta, jospa kevään mittaan rohkaistuisin pukemaan tämän päälleni :)








Tämän 80-lukulaisen kaunottaren ostin Korsosta kirpputorilta, jonka nimeä en enää muista. Hinta taisi olla kaksi euroa. Joku mekossa vaati mua sovittamaan sitä, ja sen jälkeen olinkin myyty. Mekko näyttää mun päälle suunnitellulta, niin hyvin se istuu. Tästä syystä jouduin ostamaan mekon, vaikka tiedän, että päästäkseen käyttöön mun pitäisi mennä 80-luku- tai dynastia-teemaisiin juhliin.











Tämän hauskakuosisen hameen ostin jäähallin kirppikseltä kahdella eurolla. Tiesin saman tien, että sellaisenaan se ei tulisi käyttöön. Ajattelin kuitenkin, että kyllähän minä saan aikaiseksi vähän lyhentää sitä. Useampi kuukausi on jo kulunut, enkä vielä ainakaan ole tarttunut toimeen. Katotaan josko vielä reipastuisin. Ja sitten on vielä toivottava, että lyhentämällä siitä tulee oikeasti fiksumman näköinen..










Hutejakin kirpputoreilla kierrellessä tulee väistämättä, mutta ne kuuluu asiaan! Osa kirpputorien viehätyksestä on juuri siinä, että vastaan voi tulla kaikenlaisia vanhoja ja erikoisia vaatteita. Joskus tämmöiset kummallisemmat ostokset osoittautuvat kaikkein suurimmiksi aarteiksi, mutta aika usein ne joutuu joidenkin kuukausien päästä takaisin kirpputorille :)

Ei kommentteja: