15.2.2011

Pakkaspäivän linssisoppa

Näillä pakkasilla on ihanaa lämmitellä käsiä kuumaa soppalautasta vasten ja tuntea lämmön leviävän koko kehoon mahan kautta. Meillä syödään tällaista linssisoppaa talvella melkein joka viikko, ja aina maistuu. Aineksetkin ovat kaapissa yleensä aina valmiina. Ajattelinpas siis jakaa helpon ja halvan keiton ohjeen täälläkin.




Chilinen linssisoppa (4 reilua annosta)

1 dl vihreitä linssejä
1 dl ruskeita linssejä
1 sipuli
2 porkkanaa
pala purjoa
kuivattua chiliä
loraus öljyä
1 tölkki (500 g) tomaattimurskaa
n. 5 dl vettä
n.2 tl kasvisliemijauhetta
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
suolaa
pippuria

Laita linssit likoamaan runsaaseen veteen noin puoleksi tunniksi. Pilko porkkanat, sipuli ja purjo pienehköiksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset öljyssä. Lisää kuivattu chili mukaan. Mitä kauemmin chiliä kuullottaa, sitä enemmän se tuntuu antavan ruokaan tulisuutta. 

Lisää vesi, kasvisliemijauhe, tomaattimurska ja linssit. Murskaa joukkoon kourallinen kuivattuja suppilovahveroita, jos sellaisia sattuu kaapissa olemaan. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Kun linssit tuntuvat kypsiltä, on soppa valmista. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Parasta tuoreiden sämpylöiden kanssa. 








Ei kommentteja: