2.2.2011

Paahtoleipähuijaus

Eikö tällainen leivän ainesosalista näytäkin hyvältä:



On erilaisia hiutaleita, rouheita, siemeniä, on hirssia ja tattaria ja kaikkea. Olin siis oikein innoissani, kun huomasin kaupassa tällaisen Perheleipureiden luomu paahtoleipäuutuuden. Olen aikaisemmin päätellyt, että paahtoleipää ei vaan tunnuta tehtävän terveellisillä raaka-aineilla ilman suuria määriä lisäaineita, ja mun pitäisi lopettaa sellaisten etsiminen kokonaan. Mutta nyt toiveeni nousivat, varsinkin kun tykkään Perheleipureiden moniviljapaloista ja ruispaloista paljon. 


Mutta kotona odotti pettymys. Kaupassa ei pussin läpi näkynyt kuin leivän ruskea kuori, mutta kotona ottaessani ensimmmäisiä paloja esiin järkytyin näystä. Leipä on täysin valkoista väriltään. Mihin ihmeeseen kaikki ne ruis- ja ohrahiutaleet ym. oli piilotettu? Yhdessä leipäpalassa näkyi keskimäärin yksi pellavansiemen, muuten leipä oli pelkkää vehnäjauhohöttöä. Pisti vihaksi!




Ainesosalista ja itse tuote eivät vaan millään täsmää. Kuinkahan vähän noita vehnäjauhojen lisänä olevia jauhoja ja siemeniä leipään voi laittaa, niin että ne voidaan silti merkitä ainesosalistaan? Ja millä määrillä leipää voi kutsua moniviljaleiväksi, niin kuin tätä kutsutaan?

Ei kommentteja: