31.1.2011

Uusia tuttavuuksia / Pieniä iloja

Pirkka on ottanut tosi kivasti luomu- ja Reilun kaupan tuotteita tuoteryhmäänsä, ja se on jees! Satun aika harvoin mihinkään K-kauppaan, ja koska käyn tsekkaamassa valikoimat aika harvoin, löytyy sieltä aina jotain uutta josta intoilla :)

En tiedä kuinka kauan nämä ovat jo olleet valikoimissa, mutta mulle uusia tuttavuuksia ovat luomuhernari ja luomuoliivit. Tarjolla on sekä lihallinen että lihaton versio hernarista, mä syön sitä kasvisvaihtista. Ja hyvältä maistuu. Ei mitään mullistavaa, mutta hyvää hernekeittoa. Ainesosalista on mukavan lyhyt: vesi, luomuherne ja suola. Ja hinta on hyvä myöskin, 1,09 € maksoi citymarketissa.

Kreikkalaiset vihreät ja mustat luomuoliivit maistuivat myös. Aikaisemmin en ole juurikaan kiinnittänyt huomiota ostamiini oliiveihin, syön niitä kuitenkin suhteellisen harvoin. Aitoa ruokaa -kirjasta taisin lukea oliivien värjäämisestä, ja sen jälkeen olen kiinnittänyt enemmän huomiota oliivipurkkien ainesosalistoihin. Väriaineiden lisäksi valmistajat tykkäävät laittaa purkkiin mukaan myös jotain säilöntäaineita tai happamuudensäätöaineita, mutta näissä luomuoliiveissa ei ole mitään ylimääräistä. Ja ne maistuvat hyvältä! Hintaa citymarketissa oli 2,69 €, kilohinta oli tosi lähellä muita oikeamman näköisiä lisäaineettomia oliiveja.


Itse asiassa Pirkan nettisivuiltakin voi käydä tarkistamassa valikoimaa, huomasin juuri. Siellä on tuotehaku, josta löytyy tällä hetkellä luomu-hakusanalla 47 tuotetta. Reilun kaupan tuotteet on listattu yhteen valmiiksi, ja niitäkin on tosi kiitettävästi. Riippuu tietty sitten kaupasta, että mitä kaikkia noista tuotteista oikeasti on siellä hyllyllä.

Tulipas nyt Pirkka-mainostusta! En kuitenkaan ole mikään k-kauppiaiden kätyri, vaan olen ihan valmis kritisoimaankin. Esimerkiksi eilen meinasi mennä pahasti hermo siihen, ettei Koivukylän citymarketista löytynyt  Reilun kaupan banaaneja, mur.

Ei kommentteja: