23.1.2011

Siemeniä, nam

Kirpputorilta löytynyt People feeder
syöttää meille siemeniä :)
Tykkään siemenistä ja pähkinöistä tooodella paljon. Mulla on hyllyllä rivi lasipurkkeja, jotka ovat täynnä siemeniä. Sen lisäksi,  että napostelen siemeniä muuten vaan, laitan niitä leipätaikinaan ja toisinaan smoothieihin, keksin mielelläni myös muita siementen syömisen muotoja.

Kuvataideakatemian opiskelijaravintola Kasvisbaarissa on loistavien salaattien lisäksi keksitty oivallinen siemensekoitus salaatin päälle ripoteltavaksi. Kopioin idean meille kotiin, niin että kaapissa on aina salaattisiemensekoitus odottamassa. Siihen tulee: auringonkukansiemenia, hampunsiemeniä ja seesaminsiemeniä. Yksinkertaista ja hyvää. Varsinkin silloin, kun salaatti on sen verran öljyinen, että siemenet tarttuvat kätevästi salaattiin, eikä niitä tarvitse haarukoida erikseen lautaselta.

Toinen mulle uudehkompi tapa syödä siemeniä on siemen-pähkinäsekoitus yliopistolle mukaan otettavaksi. Nyt gradua kirjoitellessa istun toisinaan suhteellisen pitkiä päiviä tietokoneluokassa, ja vaikka opiskelijaravintola on lähellä, on hyvä ottaa mukaan jotain evästäkin. Siinä siemen-pähkinäpussi toimii loistavasti (vaikka olen pohtinut kuinka suuresti viereisten tietokoneiden ihmisillä menee hermot paperipussin rapisteluun ja pähkinöiden puremiseen). Olen ostanut Ekolosta ja Punnitse&Säästä:stä vaihtuvan valikoiman siemeniä ja pähkinöitä, joita sitten jaan sopiviksi sekoituksiksi. Yleensä pussista löytyy: auringonkukansiemeniä, hampunsiemeniä, kurpitsansiemeniä, parapähkinöitä, manteleita ja banaanilastuja. Toisinaan mukana on muitakin kuivattuja hedelmiä tai saksanpähkinöitä ja cashewpähkinöitä. Tällaisella eväspussilla vähentää huomattavasti yllättäviä pulla/karkki/suklaa-himoja!

Ei kommentteja: