28.1.2011

Pikkuhousuasiaa

En muista koska viimeksi ostin oikeasta kaupasta vaatteita, ja varsinkin viimeisen vuoden aikana olen löytänyt tosi hyvin kirppareilta niin vaatteita, kenkiä, hattuja, huiveja ja laukkujakin. Ei sillä, etteikö kaapissa olisi ihan kaupoistakin ostettuja vaatteita, niitä on edelleen aika paljon. Mutta tällä hetkellä kauppakaupat ei jotenkin houkuta ollenkaan ostoksille.

Julistavat alkkarit. kuva:Vihreät vaatteet



Ongelma on siinä, että ihan kaikkea ei kirpputoreilta löydy. Tällä hetkellä alusvaatelaatikko kaipaisi täydennystä, etenkin pikkareiden puolesta. Housut alkavat olla sen verran reikäisiä, kulahtaneita ja lörpöttäviä, että esimerkiksi jumppapaikan pukuhuoneessa hävettää lähes aina :)

Liikaa kuosia mun makuun. kuva: Sidai
Haluaisin siis ostaa reiluja ja luomuja pikkareita! Ekologisuus tuntuu tärkeältä etenkin alusvaatteissa, kun kangas on vasten paljasta ihoa (Kai se luomuus vaikuttaa myös värjäyskemikaaleihin ja muihin?). Koska en ole juurikaan kaupoissa pyörinyt, en tiedä mikä esimerkiksi Sokoksen tai Stockmannin alusvaateosaston tilanne on. Löytyisiköhän sieltä luomupikkareita? Pitäisi käydä tarkistamassa. Vaikka luomua löytyisikin, niin sitten kiinnostaisi tietenkin myös reiluus..


Ettei olisi sellaiset helposti lötristyvät? kuva:Me&Mama
Ymmärtääkseni Helsingissä ei ole mitään eettisiä vaatekauppoja, joissa myytäisiin myös alusvaatteita? Jäljelle tuntuvat jäävän nettikaupat. Ulkomailta en jaksaisi alusvaatteita tilata, tuntuisi vähän turhalta. Varsinkin jos lähettäisivät ne lentoteitse, ei olisi varmaan kovin ekologista. Mieluiten ostaisin ihan kauppakaupasta, että pääsisin tunnustelemaan kangasta. Ainakin silloin, jos yksistä pöksyistä pitää pulittaa lähemmäs 20 euroa. Mutta nyt näyttäisi siltä, että on laitettava nettikauppojen tarjonta testiin.
Yksinkertaisia, jee! kuva:  Karmashop


Ilahduttavan paljon löysin suomalaisia eettisiä/ekologisia nettivaatekauppoja, tässä listaus nopeahkon googlettelun jälkeen (kaikki eivät myy alusvaatteita, ja osa myy vaatteita vain muiden juttujen ohella):

http://www.unkai.fi
http://kauppa.yalo.fi
http://www.ekokauppaluonnotar.fi
http://www.karmashop.fi
http://www.greenstreet.fi/
http://www.ethic.fi
http://www.vihreakauppa.com
http://www.intifashion.fi/
http://www.meandmama.fi
http://www.sidai.fi
http://www.genteclothes.fi/
http://www.monoshop.fi/

Yllättävän paljon noita eettisiin/ekologisiin vaatteisiin keskittyneitä kauppoja Suomessakin jo on! Mutta alusvaatevalikoima on edelleen aikasta suppea. Suuri osa myy Pants to Poverty- pöksyjä, jotka ovat sekä luomua että reiluja, ja kaikin puolin hyvän oloisia. Ongelmana on se, että mä en haluaisi mun alushousujen muistuttavan maailman köyhyydestä. Riittäisi, että tietäisin niiden olevan eettisiä, ilman kummempia julistuksia. Onneksi kaikissa pöksyissä ei näköjään julisteta.
Köyhyyspöksyjen lisäksi bongasin muutamat muut vaihtoehdot, mutta suureksi osaksi vain hölmöprinttisiä tai höttöisen oloisia. Olenkohan mä vähän liian tarkka. Haluaisin vaan sloggityyliset kestävät ja neutraalit alkkarit, luomuna ja reiluna!
Pants to poverty, ilman julistusta. kuva:Ethnic
Lopulta taisin löytää muutamat ihan hyvät vaihtoehdot. Karmashopista voisin tilata tuommoiset yksiväriset  People tree:n pöksyt testiin, hintakaan ei ole kuin 6,90. Tai sitten Ethnic-kaupasta tuommoiset Pants to poverty pöksyt ilman tekstiä, hinta 13,50.

Ei kommentteja: