26.1.2011

Alekosmetiikkaa


En ole käynyt tietoisesti alennusmyynneissä nyt tammikuussa ollenkaan, mutta matkan varrelle on sattunut sopivasti alennuksessa olevia luomukosmetiikkoja. Vihreällä Kosmetiikalla on tämän viikon perjantaihin asti myyntipiste osoitteessa Keskuskatu 7, eli WTC-plazan käytävällä. Siellä oli jonkun verran tuotteita alennuksessa, ja ainakin palasaippuat oli muistaakseni todella edullisia.
Mulle tarttui mukaan:

Hamppu-turve shampoopala odottamaan edellisen loppumista. Sain joululahjaksi palashampoon, eli muutaman viikon olen nyt ehtinyt testailla. Ihan hyvältä se vaikuttaa, vaikka hiukset tuntuu toisinaan kyllä vähän epämääräisen nahkeilta pesun jälkeen. Olen käyttänyt shampoopalaa ja Ole hyvä-shampoota vuorotellen, ja ihan hyvältä tukka on näyttänyt. Shampoon kyljessä lukee, että pesun jälkeen hiukset voi huuhdella viinietikka-vesiseoksella, jotta hiussuomuu sulkeutuu. Tällaista käsittelyä en ole vielä testannut, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta. Viinietikkaniksit kiinnostaa aina!


Lisäksi ostin vaaleanpunaista savea, jonka pitäisi olla hyväksi kuivan ja herkän ihon hoitoon. Mulla on varsinkin talvella melkoisen kuiva iho, ja perinteisiä iholle koppuraiseksi kuivuvia kasvonaamioita ei tähän aikaan vuodesta tee oikein edes mieli käyttää. Tällä viikolla olisi tarkoitus testata tämä. Sekä shampoopala että savi taisivat olla normaalihintaisia tai ainakin todella lähellä sitä.




Viimeisenä Vihreältä Kosmetiikalta ostin appelsiininkukkavettä. Tämä oli puhdas heräteostos, en ole aikaisemmin tutustunut appelsiininkukkaveteen tai sen käyttötarkoituksiin lainkaan. Se oli puoleen hintaan (7,5€) ja tuoksui hyvältä, joten päätin ostaa sen. Ajattelin, että vettä voisi käyttää esimerkiksi huonetuoksuna/raikastimena. Vasta tänään googlailin tuotetta, ja sain selville, että appelsiininkukkavettähän käytetään sekä kasvovetenä että leivontaan! Ehken tuota omaani uskalla kuitenkaan sisäisesti käyttää, kun ostin sen kosmetiikkana. Mutta kasvoille sitä täytyy ehdottomasti testimielessä vähän suihkutella.


Viime viikolla piipahdin Hämeentiellä Reilun kaupan Tähdessä, ja sieltä tarttui mukaan Sheavoita. Voide taisi olla puoleen hintaan myynnissä, se maksoi muistaakseni noin 12 euroa. Vasta kotona huomasin, että viimeinen käyttöpäivä siinä on jo mennyt, mutta mitäs noilla nyt on väliä. Sheavoilla ei ole luomusertifikaattia, mutta paketissa lukee, että se on malilaisen naisosuuskunnan ekologisesti ja perinteisin käsityöläistavoin valmistamaa.

Ei kommentteja: