30.1.2011

Kuumakivihierontaa

Kävin tällä viikolla kokeilemassa mulle aivan uutta hemmottelumuotoa, nimittäin kuumakivihierontaa. En ole aikaisemmin käynyt juuri missään hieronnoissa/hoidoissa, mitä nyt kerran ihan perinteisessä hieronnassa ja kerran shiatsussa. Vertailukohtia ei siis ole paljon, mutta uskallan silti suositella oikein lämpimästi kuumakivihierontaa. Se oli ihanan rentouttavaa, lämmintä ja kokonaisvaltaista.

Ostin lahjakortin Bio sculpture hoitolaan viime vuoden puolella city dealistä, kun huomasin hyvän tarjouksen. Olen kovin innokas kokeilemaan kaikkia mahdollisia, hierontoja, aromaterapioita, akupunktioita, vyöhyketerapioita jne, joten innolla otin mahdollisuudesta vaarin. Koska ostin hoidon hetken mielijohteesta, en tehnyt juuri mitään taustatutkimusta hoidosta. Olin nähnyt kuvia, joissa mustia pyöreitä kiviä on rivissä selän päällä, mutta siinä tietoni olivatkin.

kuva: Heavenly nails
Oli siis todella jännittävää mennä hoitoon, kun en tiennyt valmiiksi juuri mitään. Hieronnassa käsiteltiin jalat, kädet, selkä ja niska, sekä vähän kaulaa ja rintakehää. Ensin hieroja laittoi kuumia kiviä selälle rentouttamaan, ja käsitteli kädet ja jalat. Hän hieroi ensin öljyn ihoon käsillä, ja sitten jatkoi hieromista öljyisillä kivillä. Kivien kuumuus, pyöreys ja paino tuntui todella hyvältä. Jalkoja hän hieroi aika kauan, isommilla ja pienemmillä kivillä. Ja lopuksi hän laittoi pienet kivet kaikkien varpaiden väliin :)

Selkää käsiteltiin kauiten, ja tuntui että alaselkäni yleensä todella jäykkinä pysyvät lihakset saivat oikein hyvän ja rentouttavan käsittelyn. Kiviä oli aina jossain muuallakin kuin hierottavassa kohdassa, ja kivien paino ja lämpö rentouttivat todella mukavasti.
Hoitolasta pois astellessani huomasin aivan selvästi, että kroppa oli rentoutuneempi ja keveämmän tuntuinen. Enää seuraavana päivänä en selviä vaikutuksia huomannut, mutta ehkä se piilevästi vielä tekee tehtäviään.

Ja googlettelun avulla selvisi, että kuumakivihieronta:

  • on tuhansia vuosia vanha aasialainen hoitomuoto
  • rentouttaa
  • laukaisee lihasjännityksiä
  • vähentää stressiä
  • vilkastuttaa verenkiertoa
  • tehostaa aineenvaihduntaa
  • tasapainottaa hermoston toimintaa

Kannattaa kokeilla, vannon, että ei se ainakaan pahalta tunnu :)

Ei kommentteja: