23.1.2011

Tutkimukset alkakoot!

Uusi blogi avattu, jee!
Päätin alkaa kirjoittaa blogia. Tästä se lähtee. Blogin pitäminen on ollut mielessä monesti aikaisemminkin, mutta nyt tein lopullisen päätöksen. Siihen vaikutti:

1. Gradu. Nyt pitäisi kirjoittaa gradua, ja toisaalta graduopas kehotti kirjoittamaan paljon, liittyi se sitten graduun tai muuhun. Tai muistaakseni kehotus oli tuollainen, ehkei aivan sanatarkasti :) Vaikka blogin kirjoittaminen saattaakin haiskahtaa pelkältä gradun pakoilulta, niin vannon että se on muutakin. Luulen, että kaikenlainen kirjoittaminen edesauttaa gradutekstin syntymistä, kun lauseiden muodostaminen ei harjoittelun jälkeen toivon mukaan ole enää niin kovan työn ja tuskan takana.

3. Mulla on tosi huono muisti. Kun ihmiset kysyy, mitä tein viikonloppuna, joudun usein miettimään pitkän tovin, ennen kuin muistot siitä muutaman päivän takaa alkavat valjeta. Blogi on vähän kuin päiväkirja, joten saanpahan dokumentoiduksi ainakin osan tekemisistäni tänne kirjoitellessani.  Auttaa tulevaisuuden muisteluissa, ja saan tänne esimerkiksi lemppariresepteitäni muistiin.

2. Helsingin sanomissa oli viime sunnuntaina juttu blogeista, joka sai pohtimaan miltä minun blogi vaikuttaisi. Lehtijutussa kerrotaan, kuinka ihanan kuvan bloggaajan elämästä saa blogia lukemalla, vaikka todellisuus ei olisikaan aina pelkkää ihanuutta. Toisaalta ymmärrän, että blogissa kerrotaan mieluummin kivoja juttuja ja jänniä kuulumisia, toisaalta mielestäni on virkistävämpää lukea blogeja, joissa myönnetään että on ollut paska päivä tai viikko. Haluan testata, kuinka pirtsakan kuvan blogi voi musta antaa. Tavoitteena on olla ihan realistinen. Katsotaan kuinka käy.

Blogissa olisi tarkoitus käsitellä mm. eettisyyttä, ekologisuutta, ruokajuttuja, kirpputorilöytöjä ja kierrättämistä. Eli aika laajasti kaikenlaista, ilman kummempia rajauksia. Blogin hölmöhköön nimeen palaan joskus myöhemmin :)

Ei kommentteja: