31.3.2011

Luomu porskuttaa

Onhan tämä Suomi edelleen aika pieni maa näissä luomuasioissa, mutta onneksi mennään oikeaan suuntaan. Viime viikolla mua ilahdutti HS:n uutinen siitä, kuinka sekä SOK että Kesko ovat heränneet luomutuotteiden kysynnän kasvuun. Luomun myynti kasvoi alkuvuonna S-ryhmässä 35 prosentilla edellisvuodesta, eli aika paljon! Kauppiaat toivovat lisää etenkin luomuleipää, -lihaa ja -vihanneksia.
Kuva: Hyvinvoinnin  Tavaratalo

Kävin viikonloppuna Luonnonkaunis -luomukosmetiikkamessuilla, ja siellä näkyi selvästi, että myös kosmetiikassa kiinnostusta luomuun löytyy. Ihmisiä oli messuilla tosi paljon, ja kauppa tuntui koko ajan käyvän. Messuvieraat olivat kaikenikäisiä ja -näköisiä, ei pelkästään stereotyyppisten luomuilijoiden näköisiä ihmisiä.  Merkkejäkin oli paljon, muutama suomalainen ja muut taisivat olla pääosin Euroopan maista. Vielä muutama vuosi sitten ei Suomessa luonnonkosmetiikkamessuja olisi varmaan voinut saada aikaan, saman olisi hoitanut vierailu Ruohonjuuren kosmetiikkaosastolle. Niin vähän merkkejä tuntui olevan. Mutta nyt läheskään kaikki Suomessa myytävät luonnonkosmetiikkamerkit eivät olleet messuilla edustettuna, ja silti näytteillepanijoita riitti. Jee, erityisesti tykkään siitä, että opiskelijabudjetillekin sopivia merkkejä on ilmaantunut lisää.

Mä jaksoin harmillisen vähän tutustua eri kosmetiikkamerkkeihin ruuhkan takia, enkä sitten halunnut summamutikassa ostaa uusia tuotteita testattavaksi. Joten mukaan lähti vain Uuden mustan shampootestinkin voittanut S.A.V.E -shampoo. Ja parin pesun jälkeen täytyy kyllä sanoa, että olen testaajien kanssa samoilla linjoilla, eli tykkään paljon.

Ei kommentteja: