12.3.2011

Hietsussa

... mutta ei siellä kirpputorilla, vaan hautausmaalla. Kävin siellä tällä viikolla kävelemässä, ja ai että. Suosittelen kaikille. Hautausmaa ei ehkä ole kaikista hilpein paikka, mutta eihän aina tarvitse olla hilpeää. Lumen peittämässä hautausmaassa on jotain ihanan tyyntä ja rauhallista. Eikä ihmisiä näy juurikaan, vaikka paikka on aivan kaupungin sykkeessä.


Jos siis satut asumaan tai kulkemaan hautausmaan lähellä, niin suosittelen ehdottomasti piipahtamaan :) Ihan lenkille hautausmaalle ei viitsi mennä, kun harras tunnelma kehottaa hiljentämään askelia, mutta sellaiselle rauhalliselle kävelykierrokselle hautausmaa on mitä mainioin paikka. 



Hietaniemessä on itse asiassa aika paljon katseltavaa, kun siellä on luterilaisen hautausmaan lisäksi ortodoksinen, juutalainen ja islamilainen hautausmaa. Esimerkiksi aivan alueen Ruoholahden puoleisessa nurkassa sijaitsevalla vanhalla juutalaisella hautausmaalla oli mielenkiintoista käydä ihmettelemässä sen pysähtynyttä tunnelmaa. Tai itse asiassa juutalaiselle hautausmaalle ei edes päässyt muurien ja lumen takia, mutta sinne näki viereiseltä islamilaiselta hautausmaalta.



Ja Hietaniemessä voi tietenkin myös käydä katselemassa tuttujen taiteilijoiden leposijoja. Talvella niitä näkyy vähän kehnommin, mutta aina sieltä joku tulee vastaan. Ja vaikkei haluaisikaan bongata julkkiksia, niin taiteilijamäellä kannattaa käydä katselemassa vaihtoehtoista hautakivimuotoilua.




Mulla oli sen verran mukavaa kävelylläni, että päätin alkaa käydä useammin hautausmailla. Siellä rauhallisuus tarttuu, ja se tuntuu hyvältä. Minäkin kun olen yleensä sellainen pikakiitäjä kävellessäni. 

Ei kommentteja: