10.3.2011

Aitoja makuja

Piipahdin eilen Töölöön Runeberginkadulle ilmaantuneeseen Aitoja makuja -kauppaan. Olin jo muutaman kerran kuikuillut ohi kulkiessani ikkunoista sisään, ja mielenkiinto oli herännyt. Kauppa on kuin sekoitus wtc-talossa olevaa Behnfordsia ja jotain pientä luomu/lähiruokakauppaa. Mutta ulkomaiset elintarvikkeet taitavat tulla pääosin Etelä-Euroopasta eivätkä yhdysvalloista ja britanniasta niin kuin Behnfordsissa.

Kaikki tuotteet eivät olleet tainneet päästä vielä hyllyille, ja osa oli varmaan jo vähän lopussa, sen verran tyhjiä hyllyjä kaupassa oli. Mutta ei putiikki ole tainnut olla paikallaan muutamaa viikkoa kauempaa, joten ymmärtäähän sen.

Mulle tarttui mukaan tuollaiset vadelma- ja mustikkasoseet ja gluteniiton suklaakakkuseos sukulaiselle vietäväksi. Nuo soseet ovat 100% marjaa, eli hyvältä vaikuttaa. Valmistaja on suomalainen Bonne juomat, mutta paketissa ei lue ovatko marjat suomalaisia. Täytyy kysäistä firmasta.

Gluteenittomia tuotteita näkyi aika paljon, ja varmaan moni keliaakikko ottaa lisääntyneen valikoiman iloiten vastaan. S- ja K- marketeissa kun tuntuu aina olevan suht samat pienet valikoimat. Jauhoseoksia kakkuja, muffinseja ja sämpylöitä varten sieltä ainakin löytyi aika paljon, keksien ja gluteenittoman pastan lisäksi.

Erilaisia alkoholittomia juomia oli myös suuri hyllyllinen, ihan limppareita taisi olla aika paljon, mutta lisäksi mielenkiintoisen oloisia täysmehutiivisteitä ja alkoholittomia juhlajuomia. Karkki ja suklaahylly oli mun makuun vähän nafti, mutta oli siellä ainakin joitain uusia suklaatuttavuuksia.

Hinnat eivät vaikuttaneet älyttömiltä, mitä vähän pelkäsin kaupan ulkonäön perusteella. Joten rohkeasti sisään vaan, jos kuljet ohi. Mä ainakin ajattelin mennä vielä uudemman kerran katsomaan, josko sieltä löytyisi jotain kivaa uutta maisteltavaa.

Ei kommentteja: