11.3.2011

Orkideat ovat vähän kuin ihmisiä

Toiset niistä ovat helppoja tapauksia, ja toiset taas vaikeita. Näin mä olen päätellyt, kun olen kuunnellut ihmisten harmittelua orkideojen hengissäpidon hankaluudesta. Meille tuli tuo orkidea varmaan jo joskus kaksi vuotta sitten, ja se on ollut aivan ihannetapaus. Koskaan ei ole lannoitettu, mutta se jaksaa aina alkaa kukkia uudestaan hetken hengähdystauon jälkeen.

 
Nytkin se alkoi kukkia joskus marras-joulukuussa, ja jatkaa edelleen! Aika hyvin, kukkia nyt yli kolme kuukautta vuoden pimeimpään aikaan. Kukkia on paljon, ja ne ovat tosi nättejä. 


Ainoa asia, mitä olemme kasville tehneet, on ollut kasteleminen ja varsien katkaisu. Varret katkaisimme ensimmäisen kukintakerran jälkeen kukintojen alta, jonka jälkeen vanhat varret surkastuivat ja orkidea kasvatti uudet tilalle. Ja noista uusista varsista se on nyt kukkinut useamman kerran. 

Meillä on toinen orkidea, joka ei ole ensimmäisten kukkasten jälkeen uusia tehnyt, vaikka on saanut aivan samaa hoitoa. Joten yksilöiden välillä on selvästi eroa. Älä siis masennu, jos toiset tuntuvat olevan paljon parempia kukkien hoitajia. Niille on vaan sattunut ne helpot tyypit :)

Ei kommentteja: