27.4.2011

Uusi kierros salaattia

Valitettavasti näin kerrostaloasukkaana, ja vielä parvekkeettomana sellaisena, joudun ostamaan salaattini kaupasta. Tai kesäisin toki saan kotona maalla käydessä kasvimaan antimia mukaan, mutta eihän niillä valitettavasti kovin pitkälle pötkitä. Yleensä salaatti tulee siis marketista. Toki ituja ja versoja voi heittää salaattien ym. joukkoon sen verran, ettei salaattia tarvi ostaa niin paljon.

Sen lisäksi, että luomusalaatti on opiskelijabudjettiin melko kallista, tuntuu muoviruukussa ja muovikääreissä olevat lehdet vähän tuhlaukselta luonnonkin kannalta. Tällaisena nuukailevana ihmisenä olen ilahtunut keksinnöstäni kasvattaa toinen kierros lehtiä salaattiin.



Kun lehdet on leikattu ja syöty laitan salaatintyngän lautasen päälle ikkunalaudalle, ja alan odottamaan uutta kasvustoa. Muutaman päivän valon ja veden nauttimisen jälkeen salaatti yleensä kasvattaa uuden sadon, ei ihan yhtä runsasta kuin alkuperäisen, mutta kuitenkin.

Varsinkin luomusalaateissa ruukku on aika suuri, joten salaatti jaksaa aika hyvin vielä kasvattaa uusia lehtiä samasta mullasta. Joskus olen muistaakseni kokeillut oikein istuttaa salaatintynkää uuteen ruukkuun, mutta se ei tainnut tehdä kasvusta yhtään sen runsaampaa tai nopeammin kasvavaa.

Ei kommentteja: