25.4.2011

Pääsiäissmoothie

Pääsiäinen meni pääosin sukuloidessa. Valmiisiin pöytiin istuminen oli jälleen lomailun parasta antia, hauskojen veljenpoikien seurailun lisäksi. Se on vaan niin ihanaa, kun joku muu on pohtinut syömiset valmiiksi, ja vielä tehnytkin ne ruuat. Vaikka ruoanlaitto on todella mukavaa, niin on se silti ihanaa välillä ottaa lunkisti ja syödä mitä tarjotaan. Nyt päästiin syömään mm. kesäkeittoa, tortilloja, siikaa, pottuja, uunipunajuuria, suklaamunia, jätskiä, mämmiä ja juustokakkua. Nam :) Ja pääsin myös maistamaan pakurikääpäjuomaa! Se maistui itse asiassa aika paljon laimealta mustalta teeltä, eli hyvää oli. Varsinkin kun tietää, kuinka terveellistä se on.

Mutta nyt valmiit pöydät ovat jälleen historiaa, ja kotona odotti aika nihkeästi syötävää. Raaka-aineiden niukkuus inspiroi mua kokeilemaan vähän uudenlaista smoothieta. Tykkäsin mausta paljon, joten päätin jakaa reseptin täällä.




Sitruuna-basilikasmoothie (yksi iso annos tai kaksi pientä)

1 luomusitruuna
2 kourallista basilikaa
1 kourallinen vuonankaalia tai muuta vihreää, esim. ituja, salaattia, versoja.
1 banaani
0,5 dl vettä

Kaikki vaan silpuksi ja sekaisin sopivanlaisessa vempeleessä, ja avot. Luomusitruunan voi kuulemma laittaa ihan kokonaisenakin smoothieen, mutta mun soseutusvehje on sen verran tehoton, että laitoin vain  vähän kuorta ja hedelmälihat. Maku oli mukavan raikas ja sitruunainen. Seuraavalla kerralla laitan ehkä vielä vähän enemmän basilikaa, nyt se maistui vain häivähdyksenä.

Ei kommentteja: