16.7.2011

Lähilähimatkailua

Onnistuneen kesäretken voi näköjään tehdä vaikka kilometrin päähän kotoa, ainakin silloin, kun seura on oikea. Kävimme taannoin 90-vuotiaan isotätini kanssa Hakaniemen torilla, ja retkessä oli kaikki palaset kohdallaan. Siihen kuului odotusta ja suunnittelua, matkantekoa, hyvää syötävää, asioiden ihmettelyä, hienoa musiikkia ja väsyneet jalat.

Isotätini ei juuri enää liiku kotoaan, joten tästä syystä torireissu tuntui oikein kunnon retkeltä. Hän oli niin tyytyväinen torikäynnistä, että minäkin innostuin seuraksi. Vaikka itse kuljenkin torin ohi usein, retki tuntui mullekin erikoiselta. Kerrankin sain oikein ajan kanssa nauttia Hakaniemen torin tunnelmasta, seurata ihmisvilinää, ihmetellä pöytien tarjontaa ja maistella tuoretta munkkia antaumuksella. Haitaria ja pystybassoa soittaneet muusikot loihtivat juuri täydellisen taustamusiikin toriseikkailullemme.

Peruvian purple -chili

Torin antimet saivat mut ihan villiksi, ja kotiin päätyi vihannesten ja uusien perunoiden lisäksi taimikauppiailta korianterin ja thaibasilikan taimet sekä Peruvian purple -chili. Lilansävyinen chili näyttää tosi hienolta, ja myyjän mukaan chileissä on hyvin potkua. Innolla odotan maistelua :) Taimet maksoivat 3 euroa ja chili 5 euroa, eli ei mitenkään älyttömästi.

Thaibasilika
Vasta jälkikäteen kuulin, että Hakaniemen torilla myy joku luomulaatuisia taimia. Minä en hölmönä osannut kysyä myyjiltä mitään taimien kasvatustavoista, kun olin niin innostunut valikoimasta ja toriostoksista ylipäätään. Mutta ensi kerralla etsin käsiini sen luomutaimien myyjän.

Yhteenvetona vielä: kesäretket ovat hauskoja vanhoissa tutuissa paikoissakin, tärkeintä on retkiasenne!

Ei kommentteja: