16.6.2011

Idän kirppisrundi


Olen huomannut, että onnelliset vapaapäivät ovat tänä keväänä ja kesänä koostuneet usein näistä simppeleistä aineksista: pyöräilystä, auringosta ja kirpputoreista. Pyörällä on kivaa polkea ympäri kaupunkia ja katsella uusia maisemia. Jos matkan varrelle osuu kirpputoreja, on pyöräily vielä hauskempaa, kun ei tarvitse aivan päämäärättömänä polkea.

Muutama viikko sitten teimme pyöräretken Itä-Helsinkiin. Katsoimme kevyen liikenteen reittioppaasta ohjeita, eksyimme Viikin arboretumin jälkeisillä poluilla, ja lopulta löysimme Myllypuron ja Itäkeskuksen kautta Laajasaloon ja sieltä kotiin. Suosittelen tuota Vanhankaupunkinlahden kiertävää lenkkiä todella lämpimästi. Etenkin Arboretumin vaihtuvat metsämaisemat ovat mitä mainiointa pyöräilyseutua.



Ensimmäisenä etappina oli Arabianrannan Kirpun tori

Ekana kirpputoripysäkkinä reissulla oli Kirpun tori. Kirppis on pieni ja siellä on aika paljon lastentarvikkeita, mutta jotain vaatteita sieltä on tarttunut mulle mukaan. Tällä kertaa ostin sieltä lätsän, joka suojeli sopivasti lopun päivää pääkoppaani auringonpistokselta.
 
Arabianrantaa


Vanhankaupunginkoski

Arabianrannan ja Viikin rantareitin jälkeen tulkitsimme muutamaa opaskarttaa epäonnistuneesti, saimme neuvoa alueen tuntevalta lenkkeilijältä ja löysimme lopulta Myllypuroon. Liikuntamyllyn rakennuksessa sijaitseva Työ&Toiminta ry:n kirppis oli mulle aivan uusi tuttavuus. Kirppis on aika suuri, ja siellä on etenkin huonekaluja paljon. Hinnat tuntuivat oikein kohtuullisilta, joten luulen, että tuolla tavara liikkuu hyvin. Ehdottomasti käyn vielä joskus uudestaan, jos noille nurkille satun.

Myllypuron Työ&Toiminta ry:n kirppis


Myllypurosta matka jatkui Itäkeskukseen, siellä piipahdettiin Puotinharjun Fidassa. Tuostakin kirpputorista tykkään, ja sieltä tarttui matkaan tosi mukavat kesäpöksyt.


Itäkeskuksen Fidan kirpputori

Itäkeskuksesta matka jatkui Roihuvuoren rantaa kohti Laajasaloa ja Yliskylää. Monella saattaa olla kolkko ja harmaa mielikuva Itä-Helsingistä, mutta tuolla pyöräillessä ei siltä näyttänyt. Meri, rantareitit ja vehreys jättivät ihan toisenlaisen kuvan noista seuduista. Laajasalossa oli retkemme viimeinen kirpputorietappi, Pelastusarmeijan kirpputori. Siellä oli paljon vaatteita ja muuta tavaraa, eivätkä hinnatkaan tuntuneet kohtuuttomilta. Eli suosittelisin tuotakin.

Roihuvuoren rantaa

Laajasalon Pelastusarmeijan kirpputori


Lopuksi kurvasimme Herttoniemenrantaan piknikille, ja pasteijoita ja pähkinöitä mutustellessamme ällistelimme meressä pulikoivien lapsien kylmänsietokykyä. Lopuksi polkaistiin Kulosaaren kautta kotiin, ja ihmeteltiin, kuinka lyhyen matkan päässä kaikki oikeastaan onkaan.

Herttoniemenrannan kalliot olivat mainio eväspaikka

Retki oli niin mainio, että seuraava on jo suunnitteilla. Myyrmäessä on kuulemma useampi kiva kirppari, joten se saattaa olla seuraavana kohteena. Ja matkan varrelle osuvat kirpputorit käydään tietty tsekkaamassa kanssa. Myös kivoja puistoja, näköalapaikkoja ja ympäristötaideteoksia olisi hauska katsastaa. Eihän tässä ehdi suunnitella mitään pidempiä kesälomareissuja, kun pääkaupunkiseudullakin viihtyy hyvin ja näkemistä riittää.

Ei kommentteja: