14.6.2011

Torilla kuultua

Oltiin viime viikonloppuna hietsussa myymässä vaatteita ja rompetta. Helle oli aikamoinen, mutta leveällä lierihatulla ja runsaalla vedenjuonnilla siitä selvittiin. Oli hauskaa päästä ylimääräisistä tilanrohmuajista pois, ja tienata samalla muutama roponen kesälomakassaan. Hauskinta hietsussa on kuitenkin torin tunnelma. Sekä myyjissä että asiakkaissa on kaikenlaista vipeltäjää, joten viihdykettä riitti :)

Taisinpa lopulta ymmärtää tinkaamisen hauskuudenkin. Yleensä kirppiksillä ostoksia tehdessä koitan vähän tingata, jos mahdollisuus siihen ilmaantuu, mutta en ole koskaan pitänyt sitä erityisen viihdyttävänä puuhana. Nyt muutama konkaritinkijä opetti, kuinka voidaan koittaa löytää molempia miellyttävä hinta ja samalla kinastella hyväntuulisesti. Oli virkistävää!

Vaatteita myydessä oli hauskaa huomata, kuinka juuri ne värikkäät ja erikoisemmat vaatteet, jotka olen itse ostanut kirpputoreilta, menivät ensimmäisenä kaupaksi. Hauskat kuosit, kirkkaat värit ja kesähousut ja sortsit olivat myyntivaltteja. Tummat, yksiväriset "perusvaatteet" eivät oikein kiinnosta ketään. Niitä varmaan ostetaan enemmän kaupoista, kun iloisen väriset erikoisemmat vaatteet taas hommataan kirppiksiltä.

Kamerasta oli ikävästi akku päässyt loppumaan, joten en taltioinut toritunnelmia hietsusta lainkaan. Mutta mulla on jakaa kaksi torilla kuultua hienoa lausahdusta. Toisen huudahti laitapuolen kulkijan oloinen mies, toisen minulta kimallemekon ostanut rouva. Voitte päätellä mitä tuli kenenkin suusta:

"Mulla on HDTV ja Miss Eurooppa, mulla on kaikki!"

"Naiset tekee ihania hommia, miehet atomipommia"

viisaita sanoja :)

Ei kommentteja: